KÅLLANDSÖ-STENHAMMAR

MISSIONSFÖRSAMLING

Några ord

OM OSS

Kållandsö-Stenhammar Missionsförsamling är en kristen församling i Lidköpings kommun. Vi förfogar över två kyrkolokaler.  Den ena är Stenhammarkyrkan i Lidköping, en rymlig och modern kyrka som uppfördes så sent som 1984 med närhet till det centrala stadslivet.

Den andra är Kållandsö Missionskyrka, beläget mitt i Vänerskärgården. Detta vackra hus, som andas tradition, har varit i bruk för evangeliet i mer än 100 år och är djupt rotat i bygdens själ. I folkmun kallas det oftast för "Bergs Missionshus"

I båda dessa kyrkor bedriver vi ett rikt gudstjänstliv, en stor barn och ungdomsverksamhet samt inte minst ett gediget sång och musik liv.

Kan nämnas, att våra tre församlingskörer engagerar ca 170 sångare.

Vår ambition är att verka i en kombination av både nytänkande och tradition för att kunna förmedla det kristna budskapets innehåll på ett relevant sätt.

Vi är en del av Equmeniakyrkan i Sverige och arbetar lokalt, nationellt och internationellt.

Anders Blomberg

Pastor och församlingsföreståndare

Några ord

OM några MEDARBETARE

...kanske är det någon av oss Du först kontaktar

Foto: Simon Blomberg ©

Anders Blomberg

Pastor & föreståndare

Anders har arbetat i församlingen i över 11 år och känner vår bygd sedan decennier. Han ansvarar för kyrkornas själavård, gudstjänstliv samt mycket av övrigd verksamhet.

Tfn: 0739-700 005

E-post: blomberg@stenhammarkyrkan.se

Thorvald Berglund

Församlingsordförande

Styrelsens ordförande med ett övergripande ansvar för församlingens arbete. Ansvarig utgivare för vår församlingstidning Hälsning.

Tfn: 0705-913 665

E-post: thorvald@stenhammarkyrkan.se

Ing-Ulla Skoglund

Diakoni och besöksverksamhet

Ing-Ulla har bland mycket annat ett ansvar för vår besöksverksamhet. Då främst inom Stenhammarkyrkans besöksområde.

Tfn: 0736-811 998

E-post: ingulla@comhem.se

Annette Cederqvist

Församlingspedagog

Huvudansvarig för all vår barn och ungdomsverksamhet, samt kontaktperson för vårt Lettlandsarbete och vice församlingsföreståndare.

Tfn: 0707-908 677

E-post: annette@stenhammarkyrkan.se

Johny Paulsson

Kassör och administratör

Huvudansvarig för ekonomi, teknik och kommunikation. Även ansvarig för samfundets statistikregister Repet.

Tfn: 0722-106 806

E-post: johny@stenhammarkyrkan.se

Doris Andersson

Diakon och vice församlingsföreståndare

En av nyckelpersonerna vad gäller vår verksamhet på Kållandsö. Doris tar också

ett stort ansvar för diakonala frågor.

Tfn: 0704-956 145

E-post: doris.andersson@lackotorpa.se

Daniel Jansson

Vice ordförande

Daniel har ett särskilt  ansvar för vår anställda personal. Sköter för det mesta dialog med myndigheter och kommun.

Tfn: 0707-964 415

E-post: daniel.jansson@maklarhuset.se

Svante Cederqvist

Internationellt arbete

Svante är huvudansvarig för församlingens biståndsarbete i Lettland. Sköter internationella kontakter och organiserar våra besöksresor.

Tfn: 0703-561 036

E-post: svante@parkasa.se